Aici, la E-CALDURA, noi recomandăm sistemele de ventilație de la BRINK. Acestea sunt fabricate în Țările de Jos de către o firmă de renume în domeniu și sunt produse premium, la un preț decent. Îți prezentăm mai jos principalele atuuri care fac ca aceste unități de ventilație să fie atât de bune.
Știi câți bani pierzi de fiecare dată când deschizi fereastra? Ne chinuim să ne izolăm cât mai bine casele, să avem un strat cât mai gros și cât mai dens de izolație, să avem tâmplărie cât mai bună, însă toate astea îți reduc aportul de aer curat din locuință. E evident că trebuie să aerisim. Însă modul în care facem acest lucru poate să difere. Poți să aerisești cum o făcea bunica. Sau, dacă vrei o casă smart și bugetul ți-o permite, poți să ai un sistem de ventilație.
Unitățile de la BRINK asigură aer proaspăt în locuință, eliminarea aerului viciat și a gazelor toxice, recuperare de căldură, recuperare de umiditate și, automat, recuperare de energie. Pentru că revenim la ce discutam la început, de fiecare dată când deschidem fereastra, pierdem căldură și forțăm, practic, sistemul termic să muncească în plus.
Ce beneficii aduc unitățile de ventilație centralizată de la BRINK
Compania olandeză produce în prezent trei game de unități de ventilație centralizată, Flair, Renovent Excellent și Sky, care au în total 12 variante de mărimi. Modelele din gama Flair sunt disponibile la capacități de 225, 325, 400, 450 și 600 de metri cubi pe oră, iar cele din gama Renovent Excellent au patru variante, de 180, 300, 400 și 450. Unitatea de 180 încape, spre exemplu, și într-un dulap de bucătărie, fiind ideală pentru apartamente, în timp ce unitățile mai mari au nevoie de un suport propriu și de spațiu în camera tehnică și pot deservi case și de peste 200 de metri pătrați. Cea de-a treia gamă, Sky, propune unități compacte, de 150, 200 și 300 metri cubi pe oră, care pot fi montate și pe tavan.
Unitățile din gama Renovent Excellent de la BRINK au un schimbător de căldură counter flow, care permite recuperarea a până la 95% din căldură și, implicit, o eficiență energetică foarte mare. Ca să ai un termen de comparație, standardul pentru case pasive este la 75%, iar multe unități recuperează undeva la 80% și sunt considerate foarte bune. Căldura care e recuperată e folosită pentru a încălzi aerul proaspăt adus de afară până undeva la 18 grade Celsius. Asta înseamnă că sistemul de încălzire al locuinței mai trebuie să muncească foarte puțin ca să ducă aerul respectiv de la 18 la 22-24 de grade să zicem. Prin comparație, când aerisim folosind ferestrele, aerul introdus poate să fie la 10 grade, la 5, poate și la 2-3. În felul acesta, pe timp de iarnă, unitatea de ventilație îți oferă, practic, de două ori o reducere a cheltuielilor de încălzire, o dată pentru că nu mai pierzi căldura din casă și a doua oară pentru că nu mai trebuie să încălzești aerul introdus.
Tot la capitolul eficiență, unitățile BRINK sunt renumite pentru că au un consum de electricitate foarte scăzut. De asemenea, ventilatoarele și carcasa au fost create astfel încât să fie cât mai silențioase.
Un alt atu important ține de entalpie, care se referă la controlul umidității, aceste sisteme de ventilație fiind gândite încât să ai întotdeauna un nivel optim în casă, indiferent dacă e vară sau iarnă. Recuperatorul de căldură cu entalpie funcționează datorită faptului că materialul din care este făcută celula este permeabil. În multe cazuri, vorbim despre un compozit de hârtie. La BRINK, există o membrană dintr-un polimer special care permite ca umiditatea să se transfere de la un flux la altul. Ce s-ar fi întâmplat fără acest sistem? Iarna, de exemplu, umiditatea ar fi fost extrasă din casă odată cu aerul viciat, iar sistemul ar fi adus aer uscat de afară. Vara, s-ar fi întâmplat invers, umiditatea de afară, care de multe ori amplifică acel disconfort termic din periadele de caniculă, ar fi fost introdusă în casă. Ei bine, cu acest sistem în funcțiune, unitatea de ventilație știe cum să mențină un nivel optim de umiditate în casă. Mai mult, sistemul știe când să inverseze singur fluxurile, astfel încât nivelul ideal de umiditate să fie menținut și vara și iarna.
Cat te costa sa instalezi un sistem de ventilatie la o casa de 200 mp
Senzorii de umiditate sunt opționali la toate modelele. La versiunile Plus, există opțiunea de ventilație cu debit la cerere folosind senzori de CO2, senzori de RH sau alte dispozitive terțe și un postîncălzitor opțional. Unitățile din gama Renovent Excellent de la BRINK au fost testate în funcție de standardele EN308, EN13141-7, DIBt, Passivhaus și NF 205, iar datorită schimbătorului de căldură și eficienței ridicate, se încadrează în clasa A de consum energetic, în cele mai multe cazuri, în timp ce modelele pe care au fost montați senzorii opționali se încadrează în clasa A+.
URMĂREȘTE AICI TOATE PROIECTELE NOASTRE!