Visezi să ai propria ta locuință? Uite care sunt etapele construirii unei case!

etapele construirii unei case etape construire casa noua instalatii eCaldura e-caldura

Știm că visezi să ai propria ta locuință, așa că îți explicăm mai jos care sunt etapele construirii unei case și la ce trebuie să ai grijă.

La E-CALDURA suntem specialiști în instalații și avem o mare experiență în a ajuta oamenii să parcurgă drumul de la vis la realitate când vine vorba de o locuință nouă. Profităm de această experiență și îți explicăm care sunt toate etapele construirii unei case.

Știm că întregul proces poate fi copleșitor, așa că am creat și un clip video cu o animație, ca să simplificăm pe cât posibil lucrurile, iar mai jos găsești toate etapele, în detaliu.

ETAPELE CONSTRUIRII UNEI CASE: De la idee la cheie

ETAPA 1: Visul
Chiar asta este prima etapă din construirea unei case: Visul. Este momentul în care îți conturezi ideile și te hotărăști cum ai vrea să arate.

ETAPA 2: Documentarea și eveluarea
Pasul al doilea ține de documentare. Este etapa în care te informezi despre tehnologii: vrei casă din lemn, vrei din cărămidă, cum faci acoperișul, ce sistem de încălzire te gândești să folosești, cum se face fundația, cum se toarnă stâlpii și așa mai departe. Este și etapa în care faci o evaluare a costurilor, încercând să-nțelegi cât o să te ducă fundația, stâlpii, cărămida, acoperișul, instalațiile, finisajele, aparatura și restul. E de preferat ca tot prin această etapă să-ți faci o idee despre ce firme de construcții sunt disponibile și cât e manopera.

ETAPA 3: Alegerea terenului
Pasul trei: Alegerea terenului. Trebuie să ții cont de poziționare, de accesul rutier, de frontul stradal, de utilități și de proprietățile învecinate.

Un lucru pe care nu mulți îl cunosc este că poți să obții un certificat de urbanism înainte să cumperi terenul. Acel certificat se obține de la administrația locală și îți spune ce poți să construiești pe respectivul teren și ce eventuale restricții există. Pot fi restricții privind destinația construcțiilor, privind regimul de înălțime sau privind retragerile de exemplu.

Un alt sfat important, pe care nu ți-l dau mulți, ar fi să verifici nivelul de însorire pe terenul tău, pe parcursul unei zile. Pentru că n-ai vrea să-ți construiești casa ta de vis și apoi să te trezești că nu poți să stai după-amiaza în living fiindcă ai soarele direct în geam. Pe același principiu, n-ar strica să urmărești nici direcția din care bate de regulă vântul, ca să nu te trezești că-ți plouă de fiecare dată pe terasă.

ETAPA 4: Proiectarea
După ce-ai rezolvat cu terenul, urmează partea numită proiectare. În care mergi, cu ideea ta pentru casa de vis la un arhitect, care o să facă proiectul și care – îți dai seama – o să mai taie din avioane.

ETAPA 5: Autorizarea
Când ai proiectul gata, te duci frumos la administrația locală pentru etapa de autorizare. Primul pas va fi să soliciți un certificat de urbanism. Am discutat mai devreme despre asta, practic acel certificat îți spune ce și cum poți să construiești. Tot el include și lista de avize pe care trebuie să le obții, de exemplu de la firmele de utilități. Când rezolvi aceste lucruri, soliciți aurorizația de construire.

ETAPA 6: Materialele și firma de construcții
După ce ai rezolvat cu administrația română și cu toată procedura urbanistică, poți să contractezi firma de construcții, dirigintele de șantier și să îți cumperi materialele sau măcar o parte din ele.

Când piața este una imprevizibilă, cu creșteri bruște de prețuri, așa cum a fost în ultimii ani, poate că n-ar strica să-ți acontezi din timp materialele de construcții. Practic, plătești un avans din timp, livrarea se face ulterior, dar reușești să fixezi un preț și să eviți fluctuațiile.

ETAPA 7: Turnarea fundației
Mai departe, e momentul să dai startul lucrărilor. Partea de șantier este cea mai complexă etapă din construirea unei case. Ideal este să mergi în fiecare zi pe șantier, pentru a inspecta lucrările. Daca nu ai suficient timp, trebuie să faci măcar câteva inspectii obligatorii, în momentele-cheie. Primul dintre aceste momente este turnarea fundației.

De ce merita sa-ti iei o pompa de caldura. TOP 7 BENEFICII MAJORE

ETAPA 8: Ridicarea casei
Urmează armarea și turnarea stâlpilor, turnarea planșeului, ridicarea pereților…

ETAPA 9: Acoperișul
… și realizarea acoperișului. Noi, la E-CALDURA, insistăm foarte mult pe importanța pe care izolația locuinței o are pentru confortul ulterior și pentru obținerea unei eficiențe energetice și reducerea facturilor.

ETAPA 10: Tâmplăria
Din acest punct de vedere, și tâmplăria este extrem de importantă.

ETAPA 11: Instalațiile
Urmează etapa de realizare a instalațiilor. Este momentul în care poți să apelezi cu încredere la un specialist de la noi, pentru că la E-CALDURA, suntem experți în instalații termice, electrice, de ventilație, sanitare și în produse pentru case pasive și case inteligente.

Îți instalăm sistemul de încălzire/răcire, fie că e vorba de pompă de căldură sau centrală termică, indiferent dacă vrei încălzire prin pardoseală, ventiloconvectoare sau calorifere clasice. Îți instalăm panouri solare, răcire prin tavan sau prin pereți, ventilație cu recuperare de căldură, aer condiționat, toată instalația sanitară, cu tot cu obiectele sanitare, toată rețeaua electrică, termostate inteligente, degivrare, paratrăznet, camere de securitate și câte și mai câte.

ETAPA 12: Finisajele
Urmează etapa de finisaje interioare și exterioare, instalarea obiectelor sanitare, a corpurilor de iluminat, a electronicelor și electrocasnicelor și aducerea mobilierului. Când mai găsești timp, poți să te ocupi de împrejmuire, pavaje, amenajare peisagistică.

ETAPA 13: Recepția și intabularea
Urmează recepția lucrărilor. Va mai fi nevoie și de un referat către Inspectoratul în Construcții, în care dirigintele de șantier și proiectantul să confirme că lucrările au fost executate conform proiectului. Mai rămâne să obții certificatul de eficiență energetică, să finalizezi intabularea imobilului și poți, în sfârșit, să te muți în noua ta casă.

Găsești aici toate noutățile despre noi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *